vrolijk meisje met bloemen in een veld, cover van magazine 2021

Maatschappelijke ondersteuning

Leden die moeilijkheden hebben in hun thuissituatie kunnen contact opnemen met de maatschappelijk assistenten van vzw SodiGent.

SodiGent wil er niet alleen zijn om haar leden premies, kortingen en activiteiten aan te bieden. Onze belangrijkste taak is  de maatschappelijke ondersteuning (het helpen van leden in nood). 

Leden die thuis problemen hebben (onverwachte financiële moeilijkheden, hoge medische kosten, maatschappelijke en administratieve problemen), kunnen contact opnemen met de maatschappelijk assistenten van de vzw.  Zij luisteren naar je situatie en zoeken mee naar een oplossing.


Alles gebeurt met de nodige discretie. De maatschappelijk assistenten proberen binnen de week een eerste gesprek vast te leggen. Er wordt altijd op afspraak gewerkt. 


Maatschappelijke ondersteuning kan op verschillende manieren:
-    Advies en doorverwijzing
-    Hulp bij administratie
-    Renteloze lening
-    Financiële ondersteuning bij hoge medische kosten


Indien je moeilijkheden hebt, aarzel dan niet om contact op te nemen met één van onze maatschappelijk assistenten. Misschien kunnen zij je op weg helpen om opnieuw orde op zaken te stellen.

Of misschien merk je dat één van jouw collega's een probleem heeft. In dat geval kan je je collega helpen, door hem naar onze dienst door te verwijzen. 

Maatschappelijk assistenten:
 

  • Sandra De Clercq:  tel. 09 249 20 39 of gsm 0470 20 04 17 ; sandra.declercq@stad.gent
  • Yana Van de Sompel tel. 09 266 53 89 of gsm 0473 88 22 74 ; Yana.vandesompel@stad.gent
  • Malaika Vandegehuchte - momenteel afwezig
  • Sofie De Paermentier - momenteel in bevallingsverlof

 

 

Product overzicht