vrolijk meisje met bloemen in een veld, cover van magazine 2021

Alles over het SodiGent-profiel

Ben je lid van SodiGent ? Dan kan een SodiGent-profiel opmaken. Op die manier kan je gebruik maken van online dienstverlening.

 1. Je kan online inschrijven en betalen voor activiteiten
 2. Je kan thuis tickets met kortingen aankopen en afprinten (voor pretparken, dierentuinen, Kinepolis)
 3. Je kan kortingscodes zien van diverse handelaars
 4. Je kan aangeven of je al dan niet akkoord gaat met het publiceren van je familienieuws

Aanmelden als SodiGent-lid vereist een Mijn Gent-profiel (wat een Mijn Gent-profiel is, en wat je moet doen bij problemen met je Gent-profiel, vind je hier).

 

Volg deze stappen als je nog geen Mijn Gent-profiel hebt (sla dit deel over als je al een Mijn Gent-profiel hebt):

 • Klik rechtsboven op ‘Aanmelden als SodiGent-lid’.
 • Kies voor ‘Registreren’.
 • Maak een Mijn Gent-profiel aan met het e-mailadres dat je aan SodiGent hebt gegeven. Kies zelf een sterk wachtwoord voor je Mijn Gent-profiel.
 • Je ontvangt een e-mail om je Mijn Gent-profiel te activeren, klik daarvoor op de link in die e-mail.

 

Aanmelden als SodiGent-lid met je Mijn Gent-profiel:

 • Klik rechtsboven op ‘Aanmelden als SodiGent-lid’.
 • Vul je e-mailadres en wachtwoord in en klik op ‘Aanmelden’. (opgelet : NIET klikken op 'aanmelden als medewerker'; enkel medewerkers van vzw SodiGent kunnen zich op deze manier aanmelden)
 • Wanneer de website je als SodiGent-lid herkent, krijg je de homepagina te zien en kan je de extra functionaliteiten gebruiken.
 • Krijg je echter de foutmelding ‘Je SodiGent-profielgegevens konden niet worden gevonden’ dan is het e-mailadres van je Mijn Gent account wellicht niet bekend bij SodiGent. Neem dan contact op met SodiGent en vermeld het e-mailadres van je Mijn Gent account.

 

Contact bij moeilijkheden:

 1. Voor leden van Stad Gent, OCMW Gent, Brandweerzone Centrum, Sogent,  Stedelijk Onderwijs, vzw De Centrale en de AGB's: District09
 2. Voor gepensioneerde leden, medewerkers van Jan Palfijn en medewerkers van North Sea Port : stuur een mailtje naar sodigent@stad.gent en laat ons weten wat er niet lukt (of bel ons tijdens de kantooruren op 09 266 53 80).

 

!! Opgelet

Het SodiGent-profiel is gelinkt aan het Mijn Gent profiel (je kan dus enkel maar een SodiGent-profiel hebben, als je ook een Mijn Gent profiel hebt; als je je Mijn Gent-profiel verwijderd zal ook je SodiGent-profiel verwijderd zijn).

Wijzigingen die je doorgeeft via je Mijn Gent profiel (bv ander adres) zullen niet automatisch wijzigen aan je SodiGent-profiel (dit heeft te maken met privacyregels).