Sint met staf

Sinterklaasfeest

De Sint kijkt er naar uit om jullie terug te zien!

We hebben nog plaats voor het Sinevent. Een aantal films/dagen zijn echter al volzet. Lukt het niet online, bel of mail ons.

 

Naar goede gewoonte brengt de Sint - met zijn pieten - een bezoek aan de kindjes van SodiGent. We zien jullie graag op het feest van onze grote kindervriend dit jaar. En traditiegetrouw brengt hij een zak vol geschenkjes mee.

Om te zorgen dat iedereen vlot naar de zaal kan, is er dit jaar geen animatie in de foyer. De Pieten zijn wel van de partij, en ze hebben beloofd voor een super leuke sfeer te zorgen.

 

 

De film

Er is keuze tussen 2 films. De films zijn Nederlands gesproken. Er is geen pauze voorzien tijdens de film. Kies tussen

  • de Sintfilm: Sinterklaas en de Koning Kabberdas, een splinternieuwe film van Stijn Coninx 
  • Moonbound: over de magische reis naar de sterrenweide

 

Beide films worden op 4 dagen vertoond (kies dus je dag), en op elke dag zijn er 2 mogelijke tijdstippen om naar de film te gaan: rond 9u30 en rond 11u, details ontvang je twee weken voor het event. 

 

 

Wie kan deelnemen 

Leden met kinderen geboren tussen 1 januari 2010 en 31 december 2020, kunnen deelnemen aan dit event. Deze kinderen krijgen een geschenkje van de Sint. Ook leden met een kind met een mentale beperking kunnen inschrijven en een geschenk ontvangen (tot leeftijd 14 jaar): neem hiervoor contact op met SodiGent. 

  • Ook oudere broertjes en zusjes, en pleegkinderen zijn ook welkom. 
  • Kinderen wiens ouders allebei lid zijn van SodiGent, kunnen 1x deelnemen aan het event.
  • Kinderen uit een nieuw samengesteld gezin zijn ook welkom als er aangetoond kan worden dat partners op één adres samenwonen.
  • Er kunnen maximum 2 volwassenen inschrijven. We vragen om de kinderen altijd te begeleiden door een volwassene, en hen niet alleen te laten deelnemen aan het event.
  • Enkel leden die deelnemen aan het event, kunnen na de film een geschenkje afhalen met hun kinderen. Een geschenk reserveren kan niet.
  • Hoort iemand uit het gezin tot een risicogroep en heb je vragen omtrent het wel of niet deelnemen aan het evenement. Bespreek dit met  jouw huisarts.

Heb je nog vragen, neem zeker contact met ons op.

 

 

Schrijf je tijdig in

Je kan inschrijven vanaf 8 september tot 15 oktober, of tot volzet.

Je stoel kun je niet vooraf kiezen; de datum, het moment waarop je komt kijken naar een film, de film en het aantal plaatsen geef je wel door bij je inschrijving. Op basis van die gegevens verdeelt SodiGent de stoelen, rekening houdend met een veilige afstand tussen de bubbels en de maximale capaciteit van de zalen. Je begrijpt dat dit heel wat organisatie vergt. Daarom is het belangrijk om tijdig in te schrijven. Op het laatste moment inschrijven of wisselen van tijdstip of film, zal dit jaar niet kunnen

Er kunnen geen geschenken gereserveerd worden. Sint brengt enkel geschenken mee voor kinderen van leden die deelnemen aan het event.

 

 

Tekeningen en knutselwerkjes

Sinterklaas is altijd blij met een leuke tekening, een knap knutselwerkje of een originele brief. Brieven of tekeningen bij SodiGent afgeven is mogelijk tot en met 16 november. Vermeld zeker de naam van het SodiGent-lid en de naam en leeftijd van het kind. De tekeningen worden geprojecteerd op groot scherm in de filmzaal.

Ter plekke een kunstwerkje afgeven, kan natuurlijk ook. Kinderen kunnen hun kunstwerkje ophangen bij de Sint. Brieven voor de Sint kunnen in een mand gelegd worden. Tutjes mogen daar ook in, maar dan wel in een plastic zakje. Alle tekeningen, brieven en fopspenen worden meegegeven met de Sint naar Spanje.

 

 

Sintbezoek

Gezien de hoge leeftijd van Sinterklaas is een sintbezoek enkel op veilige afstand mogelijk. Eventjes op de schoot zitten, zal dit jaar niet kunnen. De kinderen kunnen wel tekeningen ophangen bij de Sint.

De tijd voor het Sintbezoek is zeer beperkt. Lukt het niet om voor de film eventjes bij de Sint langs te gaan, dan is dit niet erg. Sint komt in elke zaal de kinderen groeten. En in de mate van het mogelijke is hij ook aanwezig bij het verdelen van de geschenken. Alle kinderen krijgen dus de Sint te zien.

 

 

 

Met de fiets 

Wisten jullie dat de Sint vraagt om zoveel mogelijk met de fiets te komen? Een fiets is een coronaproof vervoermiddel en bovendien beter voor het milieu! Hou er wel rekening mee dat er in Kinepolis geen lockers zijn om helmen en fietsaccessoires in op te bergen. Je zult je spullen dus moeten meenemen in de bioscoopzaal.

 

 

Praktisch

Wanneer
zaterdag 27 november
zondag 28 november
zaterdag 4 december
zondag 5 december
Programma
* korte verwelkoming door de Sint en een aantal Pieten
* genieten van een leuke film (de films zijn Nederlands gesproken)
* Kinderen geboren tussen 1 januari 2010 en 31 december 2020 krijgen een geschenk na de film. Kinderen met een mentale beperking kunnen een geschenk krijgen tot en met 14 jaar (gelieve hiervoor contact op te nemen met SodiGent).

Omdat de veiligheidsregels nog kunnen wijzigen ontvang je een brief 14 dagen voor het event. Om je bezoek comfortabel en veilig te laten verlopen, wordt er per gezelschap links en recht een zetel vrijgehouden. Je zal vooraf polsbandjes en je genummerde plaatsen ontvangen.
Prijs
De deelnameprijs is 4 euro per persoon
SodiGent draagt een groot deel van de kosten.

Hoe bestellen

Meer info in het magazine van september. Inschrijven kan vanaf 8 september tot 15 oktober (of tot volzet)

Schrijf bij voorkeur online in. Als je inlogt met jouw SodiGentprofiel, vind je bovenaan en onderaan deze pagina een link om in te schrijven. Heb je nog geen SodiGentprofiel, lees dan op onze website hoe je er een kan maken. Staan niet al jouw kinderen vermeld bij je SodiGentprofiel, neem dan contact op met SodiGent (mail naar Sodigent@stad.gent of bel naar 09 266 53 80).

Lukt dit niet, schrijf dan in via mail naar sodigent@stad.gent . Vergeet niet je naam, de gekozen film, de datum en het uur waarop je komt, en alle gezinsleden die je inschrijft te vermelden in jouw mail.

Je kan ook inschrijven via telefoon, (09 266 53 80, niet open op donderdag) of tijdens de openingsuren in ons onthaal.

Na je inschrijving krijg je een bevestigingsmail. Ongeveer 2 weken voor het event krijg je een brief met de laatste info (oa coronamaatregelen + het exacte startuur van je film)

Als je online inschrijft, betaal je onmiddellijk online.
Schrijf je in via mail of telefoon, dan betaal je via een overschrijving. Gebruik de mededeling van de bevestigingsmail zodat we jouw betaling vlug terugvinden.
Als in inschrijft in ons onthaal, betaal je onmiddellijk met bancontact.

Als het event niet kan doorgaan, wordt je tijdig door ons op de hoogte gebracht.

We hopen jou terug te zien op het feest van de grote kindervriend!

Bestel nu online

Enkel beschikbaar voor leden van SodiGent.

Betalen doe je online.

Iedereen welkom

SodiGent zorgt er graag voor dat ook mensen met een beperking in de best mogelijke omstandigheden aan activiteiten kunnen deelnemen.
De noden en behoeftes rond toegankelijkheid verschillen. Indien je dat wenst, kun je altijd contact opnemen met de medewerkers van SodiGent om samen op zoek te gaan naar de beste oplossing.