kaas, wijn en koekjes uit de Westhoek

Lekkers in de Westhoek

Alle data zijn volzet: Er is nog één extra datum beschikbaar 11 juni we vertrekken aan de Blaarmeersen en bezoeken Pasendale en Monteberg.

Ga je mee de lekkere Westhoek ontdekken? SodiGent neemt je mee op een culinaire uitstap in het Heuvelland. Er zijn twee programma's. 

Kies je dagprogramma de ochtendprogramma's verschillen, deel twee van de dag is telkens hetzelfde. 

Oude kaasmakerij

We trekken naar de oude kaasmakerij SintJozef op een steenworp van Tyne Cot Cemetery. In deze kaasmakerij uit het interbellum proeven we enkele kazen en lokale biertjes en kan je het museum verkennen. 

Jules Destrooper

In het bezoekerscentrum Jules Destrooper dan kom je al hun geheimen van hun heerlijke koekjes te weten. Van de oudste familierecepten tot de recentste productiemethodes. Uiteraard mag je ook proeven en kan je tegen een voordelige prijs je voorraad inslaan voor thuis in hun winkeltje. 

Namiddagprogramma

Het tweede deel van de dag ziet er telkens hetzelfde uit. We trekken naar wijndomein Monteberg, gelegen op de unieke zuidhelling van de Monteberg en de Kemmelberg. We starten bij aankomst met een hoevepicknick met lokale specialiteiten. Smul van ambachtelijke kazen, dagverse broodjes, charcuterie, gekookte eitjes, yoghurt,... met een glaasje Monteberg wijn of een sapje. Daarna volgt een rondleiding op het wijndomein met een degustatie. Drink je niet, dan voorzien we graag een alternatief. 

bij mooi weer eindigen we de dag op de legendarische kabelbaan Cordoba in Westouter, die je misschien wel kent uit eigen kweek. Bij mooi weer kan je de Vlaamse kust of de IJzertoren zien en kijk je zelfs tot de Noord-Franse grens. Blijf je liever met beide voeten op de grond  dan geniet je van een aperitiefje op het terras. 

Het programma is voor het grootste deel rolstoeltoegankelijk, aan de kabelbaan zijn er enkele trappen. Heb je een beperking of secifieke behoeften? Geef ons een seintje en we gaan samen op zoek naar de best mogelijke oplossing. 

Zet deze data alvast in je agenda: 

Donderdag 16 mei (Passendale - Monteberg)

Donderdag 30 mei (Jules Destrooper - Monteberg)

Vrijdag 31 mei (Passendale - Monteberg)

Zaterdag 1 juni (Passendale - Monteberg)

Donderdag 6 juni (Passendale - Monteberg)

Zaterdag 8 juni (Jules Destrooper - Monteberg)

Zaterdag 15 juni (Passendale - Monteberg)

EXTRA DATUM dinsdag 11 juni (Passendale - Monteberg)

 

Praktisch

Wanneer
Donderdag 16 mei (Passendale - Monteberg) vertrek Oostakker: VOLZET
Donderdag 30 mei (Jules Destrooper - Monteberg) vertrek Blaarmeersen
Vrijdag 31 mei (Passendale - Monteberg) vertrek Oostakker: VOLZET
Zaterdag 1 juni (Passendale - Monteberg) vertrek Blaarmeersen: VOLZET
Donderdag 6 juni (Passendale - Monteberg) vertrek Blaarmeersen: VOLZET
Zaterdag 8 juni (Jules Destrooper - Monteberg) vertrek Oostakker: VOLZET
EXTRA DATUM: zaterdag 15 juni (Passendale - Monteberg) vertrek Oostakker: VOLZET
EXTRA DATUM: 11 juni: (Passendale - Monteberg) vertrek Blaarmeersen

Kan je niet mee op 11 juni en wil je graag op de reservelijst komen, geef ons een seintje met de data waarop je kan.
Programma
Vervoer: met de bus. De vertrekplaatsen wisselen af (zie hierboven)
Inchecken: 8u
Vertrek in Gent: 8u15
Terug in Gent: rond 19u
Prijs
Wie kan deelnemen?
Lid
Lid + 1 persoon

Prijs: 35 euro per persoon
Alle bezoeken, degustaties, picknick en één drankje zijn inbegrepen.
SodiGent draagt een deel van de kosten.

Als lid kan je maar één keer meegaan op deze uitstap, beide programma's meedoen kan jammer genoeg niet.

Hoe bestellen

Reserveren kan vanaf dinsdag 5 maart.

Bij voorkeur online inschrijven via de link op deze pagina. Indien dit niet lukt, kan je inschrijven aan het onthaal tijdens onze openingensuren of een mailtje sturen. Telefonisch inschrijven kan ook als voorgaande niet lukt.

Bestel nu online

Enkel beschikbaar voor leden van SodiGent.

Betalen doe je online.