Wat is SodiGent?

Onze sociale dienst is groter dan ooit, met veel voordelen en activiteiten voor onze medewerkers en gepensioneerden.

SodiGent staat vandaag open voor maar liefst 12.000 mensen. Ze werken of werkten voor de Stad, het OCMW, AZ Jan Palfijn, de brandweer, het onderwijs, het Havenbedrijf, SOGent en het Autonoom Gemeentebedrijf Kunsten en Design… Een heel bonte verzameling van collega’s, aan wie SodiGent een breed gamma aanbiedt met voor elk wat wils.

Deze SodiGent is een fusie van de sociale dienst van de Stad (Sodiganda) en de sociale dienst van OCMW Gent en AZ Jan Palfijn (Sodico). De Stad Gent en OCMW Gent zullen de samenwerking versterken. Elk van die 12.000 medewerkers en gepensioneerden krijgt dankzij de samensmelting een gelijk pakket aan voordelen.

  1. Het meest zichtbaar blijven natuurlijk de activiteiten van Sodigent. Soms zijn dit rustige tochten, soms ruige doe-activiteiten. Soms voor jezelf, soms ook voor je hele gezin.
  2. Minder zichtbaar, maar daarom zeker niet minder belangrijk is de maatschappelijke ondersteuning. Wanneer je op een bepaald moment problemen krijgt in je privéleven, kun je hiermee terecht bij de consulenten van Sodigent, die op een heel discrete manier bekijken hoe ze je kunnen helpen.
  3. Ook houden we vast aan de financiële voordelen voor SodiGent-leden, zoals extra geboortepremies en kortingen op tickets.

De lijst van voordelen is lang en breidt zich bovendien uit. Pluis gerust onze website na om alles te weten te komen!