Extra informatie over ons aanbod

SodiGent heeft volgend aanbod:

 

 

 

Activiteiten

We organiseren het hele jaar door activiteiten voor verschillende doelgroepen.

 

Hierbij hanteren we volgende principes:

Door zelf tussen te komen in een deel van de kostprijs proberen we de activiteiten zo goedkoop mogelijk aan te bieden. U neemt deel aan originele projecten en komt zo op plaatsen die normaal gezien niet gemakkelijk toegankelijk zijn. U mag steeds aan alle projecten deelnemen, met uitzondering van het sinterklaasfeest en de reünie voor oud-werknemers. U komt in contact met collega’s of oud-collega’s.

De activiteiten zijn onderverdeeld in 4 groepen:

 

Familie activiteiten

Een dagje op stap met uw familie. Elk jaar kunt u genieten van twee projecten:

Een uitstap naar een pretpark in het binnen- of buitenland. Oudere kinderen krijgen hier alle aandacht. Sinterklaas, de grootste vriend van alle kinderen, geeft een feestje! Jongere kinderen krijgen volop aandacht.

 

Ruige doe-activiteiten

Bent u op zoek naar meer actie of een uitdaging? Avonturiers kunnen genieten van twee outdoor activiteiten:

Onder de grond: het enige waar u deze dag zeker van kunt zijn, is dat u onder de grond duikt. Over de “schreve”: hier verkent u niet enkel de grenzen van België, maar gaat u ook op zoek naar uw eigen grenzen.

 

Rustige doe-activiteiten

Doet u het liever rustiger aan en geniet u van kleine dingen? Bent u op zoek naar maatschappelijke antwoorden of wordt u graag in de bloemetjes gezet?

Daguitstap naar een stad: u bezoekt culturele schatten en geniet van culinaire streekgerechten. Reünie: het moment om terug samen te zijn met uw oud-collega’s en te genieten van een heerlijke maaltijd. Namiddaggesprekken: hier krijgt u informatie over maatschappelijke onderwerpen die aangeboden worden.

 

Gemengde activiteiten

Deze activiteiten zijn georganiseerd voor jong en oud:

Thematische wandeltocht: u zwerft over thematische culturele stadspaden of u gaat op ontdekkingstocht in de natuur. Op de fiets: u doorkruist met de fiets een streek en geniet van een cultureel programma. Bezoek aan een kerstmarkt. Foute party: trek op deze avond uw beste dansschoenen aan en ga uit de bol op foute muziek.

 

 

 

Financiële voordelen

Als lid heeft u recht op enkele financiële voordelen, zoals om premies of tegemoetkomingen die rechtstreeks op uw rekening gestort worden, of kortingen op bepaalde aankopen.

Als u lid wordt binnen het jaar na uw indiensttreding, geniet u direct van alle financiële voordelen. Doet u dit later, dan moet u rekening houden met een wachttijd van 12 maanden. Leden die in pensioen gaan kunnen enkel genieten van de voordelen wanneer ze lid blijven aansluitend aan hun pensionering, nadien lid worden is niet meer mogelijk.

Elk lid ontvangt de financiële voordelen. Indien uw partner ook werkt voor de groep Gent en aangesloten is bij SodiGent, ontvangen jullie het voordeel tweemaal (bijvoorbeeld bij de geboorte van een kindje), tenzij anders bepaald.

We onderscheiden vier soorten financiële voordelen:

  • Premies
  • Tegemoetkomingen        
  • Kortingen
  • Organiseer uw eigen project

In ons aanbod kunt u per financieel voordeel verder informatie vinden.

 

 

 

Maatschappelijke ondersteuning

SodiGent wil er niet alleen zijn om haar leden extra's, kortingen en activiteiten aan te bieden. Het belangrijkste luik binnen ons aanbod is de maatschappelijke ondersteuning. Daarbij steunen we vooral op het solidariteitsbeginsel: zij die er het meest nood aan hebben krijgen de grootste ondersteuning. Het team van consulenten oordeelt hierover in samenspraak met het Dagelijks Bestuur. Alles gebeurt met de nodige discretie en met respect voor de cliënt, de dossiers blijven anoniem bij bespreking.De consulenten proberen binnen de week een eerste gesprek vast te leggen. Er wordt altijd op afspraak gewerkt. Dit om te vermijden dat geen van de consulenten aanwezig is wanneer leden dringend een gesprek willen.  Er wordt binnen een kort tijdsbestek gezocht naar een oplossing, de begeleidingen zijn over het algemeen beperkt in tijd.

Maatschappelijke ondersteuning kan op verschillende manieren:

  • Advies
  • Doorverwijzing
  • Hulp bij administratie
  • Renteloze lening
  • Eénmalige financiële tegemoetkoming
  • Financiële ondersteuning bij medische uitgaven

Indien u problemen heeft, aarzel dan niet om contact op te nemen met één van de consulenten. Misschien kunnen zij je op weg helpen om opnieuw orde op zaken te stellen. Of misschien merkt u dat één van uw collega's een probleem heeft. In dat geval kan u uw collega helpen, door hem naar onze dienst door te verwijzen.

 

Consulenten

Sofie De Paermentier - 09/266.53.89

Malaika Vandegehuchte - 09/266.91.36 of 0477/98.79.43