voorgevel van het museum STAM

Museum: STAM

Ben je in en into Gent? Dan mag je zeker het STAM niet missen, het Gentse stadsmuseum op de Bijlokesite.

Op bezoek in Gent of gewoon zot van de stad? Mis dan zeker het STAM niet. In fast forward laat het Gentse stadsmuseum je het groeiende, rebelse en ongeremde Gent zien, van voor 1200 tot vandaag. Ontdek unieke collectiestukken, muurbrede kaarten en digitale animaties en klik, kies en beluister zelf ‘Het verhaal van Gent’.

Maar in het STAM valt nog veel meer te beleven… Zweef boven onze enorme, haarscherpe luchtfoto van Gent (publiekslieveling nummer 1), bewonder het oudste geschilderde stadsgezicht van Gent, kijk de karaktervolle stad en haar geschiedenis recht in de ogen en duik op het (gratis) STAMplein een stadswijk van vandaag in.

Met kinderen op stap? Meer dan welkom! Door het museum loopt een speels kinderspoor met doe-hoekjes (wél aankomen, a.u.b.). Bouw jij je Lego-torens hoger dan de onze?

De 14de-eeuwse Bijlokeabdij, thuis van het STAM, wordt omringd door groen. Heerlijk om te kuieren, spelen, picknicken, … Ten slotte is het STAMcafé een topadresje voor ontbijt, brunch, apéro, lunch, koffie en taart. Voetjes onder tafel, of lekker languit in een ligstoel wanneer de zon schijnt!

Als lid van SodiGent krijg je korting. Koop je tickets online of aan onze kassa.

Check alle details over onze toegankelijkheid.

Geniet van je voordeeltarief als SodiGent lid. Koop je tickets online via de website.

Het museum is volledig toegankelijk voor rolstoelgebruikers / rolstoelen te reserveren via info@stamgent.be

Er zijn voorbehouden parkeerplaatsen aan de Godshuizenlaan / hellend vlak op hoek Godshuizenlaan - Bijlokekaai / enkel geleidehonden zijn toegestaan in het museum.

Deze korting wordt aangeboden door