objecten van Maarten Van Severen in het Design museum

Museum: Design Museum Gent

Design Museum Gent maakt je bewust van de grote impact die design heeft op je dagelijkse leven.

Design Museum Gent is het enige Belgische designmuseum met zowel historische als hedendaagse collecties. In het hart van Gent, achter de statige gevel van een 18e-eeuws stadspaleis, vind je een afwisselende selectie van toegepaste kunsten, industrieel design en artistiek design, van Henry van de Velde tot vandaag. 

 

SodiGent leden krijgen korting in dit museum.

Bestel hier je ticket online.  

Soort ticket

Prijs
volw (+25 j) € 10
65+ € 10
SodiGentlid

€ 8

Houder UITPAS regio Gent € 8

Op vertoon ticket MSK Van Eyck

€ 6 
Gentenaar € 6
Jongvolw tussen 19 - 25 j € 2
Houder UITPAS kansentarief € 1,6
Jonger dan 19 jaar Gratis

Gentenaar op zondag tussen

10-13u en tijdens Gentse Feesten

Gratis

Het museum is beperkt toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Het museum beschikt niet over een lift, de verdiepingen zijn enkel met een trap bereikbaar.

Hier vind je meer info over het museum 

Momenteel kan je genieten van de tijdelijke tentoonstelling 'Home Stories'

Ons huis is een uitdrukking van hoe we leven. Het geeft onze dagelijkse routine vorm en heeft een grote impact op ons welzijn. Dat bleek het voorbije jaar nog meer dan ooit. Home Stories toont woonideeën van de afgelopen 100 jaar en laat zien hoe ze de ingrijpende sociale, politieke en technische veranderingen van hun tijd weerspiegelen. De overzichtsexpo keert terug naar enkele beslissende momenten in die evolutie en stelt zo een cruciale vraag: hoe willen wij wonen?

Het verhaal van de tentoonstelling neemt je mee terug in de tijd. Het begint bij actuele woonthema’s – zoals het efficiënte gebruik van de schaarse ruimte in de stad of de vervaging van de grens tussen werk en wonen – en gaat dan terug naar de ontdekking van lofts in de jaren 70, de overgang van formeel naar informeel wonen in de jaren 60, de komst van moderne huishoudtoestellen in de jaren 50 tot de eerste open plattegronden van de jaren 20.

 

Hier vind je meer info over de tentoonstelling.

 

 

Deze korting wordt aangeboden door