kerstmarkt

Winterse uitstap naar de kerstmarkt in Arras

op 16 en 19 december bezoeken we de kerstmarkt van Arras.

Van eind november tot eind december verandert de Grand’Place – bijna 18.000 m²! – in een magisch kerstdorp, een heerlijke plek om met het hele gezin te smullen en te shoppen. In de buurt een winterwandeling maken, kan ook

Grand ' Place

Elk jaar verandert de kerstmarkt van Arras de Grand’Place in een magisch kerstdorp. Deze markt is één van de grootste kerstmarkten van de Hauts-de-France. 

De140 chalets vormen een prachtig klein dorpje. Bijna de helft van de handelaren komt uit de regio Hauts-de-France. Gastronomie; ambachten en geschenken; juwelen en decoratieve accessoires, je vindt het er allemaal terug.

Op de kerstmarkt van Arras zijn er natuurlijk heel wat regionale producten: honing, kazen, snoepjes, koffie, chocolade, gekonfijte producten en witlofsoepen. Maar ook heerlijke verrassingen van elders, zoals de beroemde broodjes uit de Elzas, de tartiflette van Haute-Savoie of Poolse taarten. Je kan ook genieten van een traditionele glühwein in de winterbar of van een glas champagne met een paar oesters!

Er is ook de traditionele carrousel, de kerstboomcarrousel met zijn kleurrijke ballen, de rodelbaan natuurlijk en de ijsbaan.

 

Place des Héros 

De kerstmarkt van Arras wordt niet alleen op de Grand’Place gehouden. Elk jaar wordt de Place des Héros omgetoverd tot een prachtige lichtspektakel.

 

Iedereen welkom

SodiGent zorgt er graag voor dat ook mensen met een beperking in de best mogelijke omstandigheden aan activiteiten kunnen deelnemen.
De noden en behoeftes rond toegankelijkheid verschillen. Indien je dat wenst, kun je altijd contact opnemen met de medewerkers van SodiGent om samen op zoek te gaan naar de beste oplossing.