2 vriendinnen aan een kerstkraam

Winterse uitstap naar de kerstmarkt in Arras

op 16 en 19 december bezoeken we de kerstmarkt van Arras.

Van eind november tot eind december verandert de Grand’Place – bijna 18.000 m²! – in een magisch kerstdorp, een heerlijke plek om met het hele gezin te smullen en te shoppen. In de buurt een winterwandeling maken, kan ook

Magisch kerstdorp

Elk jaar verandert de kerstmarkt van Arras de Grand’Place in een magisch kerstdorp. Deze markt is één van de grootste kerstmarkten van de Hauts-de-France. De 140 chalets vormen een prachtig klein dorpje. Bijna de helft van de handelaren komt uit de regio Hauts-de-France. Gastronomie; ambachten en geschenken; juwelen en decoratieve accessoires, je vindt het er allemaal terug.

Op de kerstmarkt van Arras zijn er natuurlijk heel wat regionale producten: honing, kazen, snoepjes, koffie, chocolade, gekonfijte producten en witlofsoepen. Maar ook heerlijke verrassingen van elders, zoals de beroemde broodjes uit de Elzas, de tartiflette van Haute-Savoie of Poolse taarten. Je kan ook genieten van een traditionele glühwein in de winterbar of van een glas champagne met een paar oesters!

Er is ook de traditionele carrousel, de kerstboomcarrousel met zijn kleurrijke ballen, de rodelbaan natuurlijk en de ijsbaan. De kerstmarkt van Arras wordt niet alleen op de Grand’Place gehouden. Elk jaar wordt de Place des Héros omgetoverd tot een prachtige lichtspektakel.

Toerke doen? 

Net als vorig jaar kan je er ook voor kiezen om een begeleide wandeling te doen in de buurt van Arras. Je gaat dan mee, met je stevige stapschoenen en picnick voor onderweg op zaterdag 16 december. Daarna sluiten we nog even aan op de kerstmarkt. Houd er rekening mee dat de wandeling over bospaden gaat en niet geschikt is voor kinderwagens of mensen die slecht te been zijn. 

 

Praktisch

Wanneer
Zaterdag 16 december: Kerstmarkt of Wandeling
Dinsdag 19 december: Enkel kerstmarkt
Programma
Vertrekken vanaf
P&R Oostakker (Carrefour) OF
P&R Zuiderlaan: wandelaars kunnen enkel hier opstappen

Inchecken om 9u45, vertrek om 10u
Aankomst terug in Gent rond 22u15
Prijs
13 euro per persoon (SodiGent betaalt een deel van de kosten)

Lid
Lid + 1
Lid + inwonende familieleden
Lid + kleinkinderen (kunnen niet online inschrijven, bel ons even)

Hoe bestellen

Inschrijven vanaf 5 september
Wil je er zeker bij zijn, schrijf je dan in in de loop van september
Bij voorkeur online (knop onderaan, enkel zichtbaar als je ingelogd bent met je SodiGentprofiel) , via mail of aan ons onthaal. Lukt het niet, bel ons dan even

Bestel nu online

Enkel beschikbaar voor leden van SodiGent.

Betalen doe je online.

Iedereen welkom

SodiGent zorgt er graag voor dat iedereen in de best mogelijke omstandigheden aan activiteiten kan deelnemen.
De noden en behoeften rond toegankelijkheid verschillen. Heb je specifieke voorzieningen nodig of wil je meer weten over de zaken die voorzien zijn ? Neem contact op met de medewerkers van SodiGent. We gaan samen op zoek naar de beste oplossing voor jou.