Sinterklaas kijkt naar de tekeningen die hij ontvangen heeft

De lieve goede Sint komt naar SodiGent !

Velen onder jullie waren een beetje bezorgd: zou de Sint dit jaar wel naar België mogen komen? Wel, hij komt ! Er zijn nog een paar plaatsen vrij. Stuur ons een mailtje of bel ons als je nog wil komen !

Sinterklaas heeft bevestigd dat hij op 28 en 29 november, én op 5 en 6 december – zijn verjaardag! – present zal zijn.

Het team van SodiGent is al volop bezig het feest tot in de puntjes voor te bereiden. Want dit jaar moet het een beetje anders dan andere jaren: veilig, coronaproof, maar minstens even leuk! Op deze pagina lees je hoe wij én jij ervoor zorgen dat alles veilig verloopt.

 

 

Keuze tussen 4 dagen

Dit jaar komt Sinterklaas op vier verschillende dagen. Daardoor kunnen we meer filmmomenten en tijdsloten inplannen, en het publiek zoveel mogelijk spreiden.

Om te vermijden dat de bezoekers van verschillende tijdsloten door elkaar lopen, vraagt de Sint dat jullie op tijd komen. Er is voldoende tijd tussen de start- en einduren van de verschillende tijdsloten en filmvoorstellingen.

 

Keuze tussen 2 films (beiden nederlands gesproken)

Sinterklaas en de gouden chocolade munten

In heel het land is er maar één kind dat nooit haar schoentje zet: Floor. Als Floor iets wil, vraagt ze het gewoon aan haar steenrijke vader, de baron. Tot Floor op een dag een zwembad vol chocolademunten wenst. Er is geen bakker die aan deze vraag kan voldoen, en dus is er maar één iemand die nog kan helpen: Sinterklaas.... Maar 1 miljoen chocolademunten is ook voor de Sint teveel. Floors vader is woedend dat iemand ‘nee’ zegt tegen zijn dochter en ontvoert de Goedheiligman met zijn luchtballon...

De Elfkins - Een klein bakfestijn (première)

Al tweehonderd jaar leven de Elfkins onder de grond, ver weg van de grotemensenwereld. Tot op een dag het opgewekte Elfkin-meisje Helvi behoefte heeft aan meer ruimte om zich heen. Samen met haar vrienden, de Elfkin-jongens Kipp en Butz, trekt ze naar de bovengrondse wereld waar ze tussen de grote mensen op zoek gaat naar haar unieke Elfkin-talent én grootste avonturen beleeft. Nadat ze vrienden wordt met de norse banketbakker Theo leert ze samen met de andere Elfkins een belangrijke les: er is niets beters dan anderen te helpen waar je maar kan.

 

Sint zien

Om iedereen vlot de zaal te laten binnen- en buitengaan, is er dit jaar geen animatie in de foyer en geen Sintbezoek. De Pieten zijn wel van de partij, en ze hebben beloofd dat zij voor een leuke sfeer zullen zorgen. En de Sint komt jou in de zaal begroeten, op een veilige afstand.

 

Geschenk

Leden met kindjes geboren tussen 2009 en 2019, krijgen een geschenk. Enkel leden die deelnemen aan het event, kunnen na de film een geschenkje afhalen. Een geschenk reserveren kan niet.

 

Tekeningen

Tekeningen die SodiGent vóór 12 november ontvangt, worden geprojecteerd op het grote scherm in de zaal. Vergeet niet jouw naam en die van je kind te vermelden. Andere kunstwerkjes en brieven kunnen nog op het Sintfeest zelf, voor aanvang van de film, in een mand gelegd worden. Tutjes mogen daar ook in, maar dan wel in een plastic zakje. Alle tekeningen en fopspenen worden meegegeven met de Sint.

Stuur je tekeningen naar sodigent@stad.gent of per post naar vzw SodiGent, Botermarkt 1, 9000 Gent

 

Ook de Sint fietst

Wisten jullie dat de Sint vraagt om zoveel mogelijk met de fiets te komen? Net als SodiGent is hij bekommerd om het milieu. Daarbovenop is de fiets een coronaproof vervoermiddel! Hou er wel rekening mee dat er in Kinepolis geen lockers zijn om helmen en fietsaccessoires in op te bergen. Je zult je spullen dus moeten meenemen in de bioscoopzaal.

 

Praktisch

Wanneer
Kies een datum
· zaterdag 28 november
· zondag 29 november
· zaterdag 5 december
· zondag 6 december
Programma
* korte verwelkoming door de Sint en Pieten in de bioscoopzaal
* genieten van een leuke film
* alle kinderen tussen 1 en 11 jaar krijgen een Sintgeschenk

Kom op tijd : iedereen die inschrijft, krijgt een tijdslot. De Pieten zullen jullie met plezier ontvangen.
! Wie inschrijft, krijgt 14 dagen voor het event een brief met de genummerde plaatsen en de polsbandjes.
Prijs
3 euro per deelnemer aan het event

Hoe bestellen

STAP 1 : Maak bij voorkeur een inschrijving online. Als je inlogt met je SodiGentprofiel vind je bovenaan en onderaan deze pagina een bestelknop. Heb je nog geen SodiGentprofiel, lees dan op onze website hoe je er een kan aanmaken.

Lukt het niet online, mail dan je inschrijving (met alle gegevens die hieronder vermeld staan) naar sodigent@stad.gent , of telefoneer naar 09 266 53 80 (opgelet: op donderdag zijn we gesloten).

STAP 2: Geef de datum door waarop jullie naar het Sintevent willen komen (keuze tussen 4 data)

STAP 3: Laat ons weten welke film jullie willen zien. Er is keuze tussen een Sintfilm of de première van de animatiefilm ‘Elfkins’ . Beide zijn Nederlands gesproken. Let op: iedereen in je bubbel moet naar dezelfde film gaan !

STAP 4: Kies het moment waarop je wil aankomen in Kinepolis.

STAP 5: Laat weten met hoeveel jullie komen (max 2 volwassenen per inschrijving)
Bij deelname krijgt je kind een geschenkje als het geboren is tussen 1 januari 2009 en 31 december 2019 kunnen deelnemen. Enkel de kinderen die deelnemen aan het event, ontvangen een geschenkje.
Oudere broers en zussen mogen ingeschreven worden voor het event, maar krijgen geen geschenkje.
Kinderen uit een nieuw samengesteld gezin of pleegkinderen zijn ook welkom als je SodiGent een bewijs bezorgt dat jullie op hetzelfde adres gedomicilieerd zijn.
Vermeld de geboortedatum van ALLE kinderen die naar het event komen.
Kinderen worden altijd begeleid door een volwassene.
Eén gezin kan één keer deelnemen aan het event.
Iedereen in je gezin komt op dezelfde dag, en gaat naar dezelfde film kijken.
Hoort iemand uit het gezin tot een risicogroep? Weeg dan goed af of het wel raadzaam is om aan het evenement deel te nemen. Contacteer de huisarts bij twijfel.

STAP 6: na je inschrijving krijg je een bevestigingsmail
Als je je online inschrijft, moet je onmiddellijk betalen. Als je telefonisch of via mail inschrijft, betaal je achteraf. Gebruik dan zeker de mededeling die in de bevestigingsmail staat.

STAP 7: Omdat de veiligheidsregels nog kunnen veranderen ontvang je een brief ongeveer 14 dagen voor het event.
Bij deze brief vind je je genummerde tickets en polsbandjes. Die verwijzen naar het tijdslot waarin we jou verwachten. Doe ze thuis aan, want zonder polsbandje mag je Kinepolis niet binnen.

Als het event toch niet kan doorgaan, word je tijdig door ons op de hoogte gebracht van de mogelijke alternatieven.
We zien jullie graag op het feest van onze grote kindervriend!


Bestel nu online

Enkel beschikbaar voor leden van SodiGent.

Betalen doe je online.

Iedereen welkom

SodiGent zorgt er graag voor dat ook mensen met een beperking in de best mogelijke omstandigheden aan activiteiten kunnen deelnemen.
De noden en behoeftes rond toegankelijkheid verschillen. Indien je dat wenst, kun je altijd contact opnemen met de medewerkers van SodiGent om samen op zoek te gaan naar de beste oplossing.